Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hollow-k (Hollók)

2011.05.14

A Hollow-k

[ejtsd: holók]

 

A Hollow-k régen Földön ragadt lelkek voltak, akiket bekebeleztek a démonok, és így hatalmas szörnyek lettek belőlük. Fő céljuk más, védtelen lelkek elfogasztása, és a shinigamik elpusztítása. Nagyon gonoszak, és az emberi lelket teljesen el tudják folytani magukban.

Amikor egy Shinigami megküzd velük, és legyőzi őket, olyankor a Hollow a pokolba kerül, és megfizettetik a bűneiért.

 

Hollow-fajták, a wikipédiáról:

A Hollow-ok keletkezése 

Amikor egy ember meghal a lelkét a testével összekötő Végzetlánca elszakad, a lelke különválik a testétől, úgynevezett Plus lesz. Ekkor a Plus előtt három út áll: vagy a Soul Society nevű helyre (egyfajta menyország), vagy épp a Pokolba kerül, illetve maradhat a Földön is. Ha az utóbbi történik, akkor több "veszély" is leselkedik rá, melyek kimenetele a Hollow-vá válás.

Egyrészt, a Plus mellkasából lógó lánc-csonk folyamatosan emészti magát. Ha elfogy, akkor a Végzet láncát a lélekhez kapcsoló Lánckapocs összetörik és egy lyuk jön létre, megkezdődik a Hollow-vá válás. Vannak lelkek, melyek csak évek múlva válnak Hollow-vá. A Hollow-vá váló lelkek elvesztik minden olyan tulajdonságukat, mely régi önmagukat alkotta, nem marad csak a lélek váza, illetve bizonyos negatív érzelmek, mint pl. a gyűlölet. Hogy pótolják az elvesztett részüket a Hollow-ok más lelkekre, különösen a magas szellemi energiával rendelkezőkre vadásznak, nem ritkán embereket is megtámadnak.

Előfordul, hogy a Plus egy Hollow áldozata lesz. Ilyenkor, miután a támadó Hollow elfogyasztotta "táplálékát", az áldozat azonnal lidérccé válik.

 

Hollow fajták 

 

Demi-Hollow 

Gyakran előfordul, hogy egy-egy Plus-t oly erős érzelmek láncolnak egy helyhez, hogy a Hollow-vá válása akár évekig is elhúzódik. Az ilyen, már félig átalakult Plus-okat hívják Demi-Hollow-nak, fél-Hollow-nak. Azonban a "lassan de biztosan" elv alapján ezeknek a lelkeknek az a "végzetük", hogy Hollow-vá alakuljanak (ha csak nem segítenek rajtuk). Éppen ezért a Shinigamik kiemelt figyelmet fordítanak az ilyen esetekre.

 

Hollow 

Az egyszerű Hollow közvetlenül egy Plus-ból, vagy Demi-Hollow-ból alakul ki. Kinézetük szörny-szerű, maszkjuk alakja egyedenként eltérő. Leginkább csak pusztakézzel képesek harcolni.

 

Óriás Hollow 

Az óriás Hollow-ik nevülhöz méltón hatalamasak, méretben (és kinézetben) vetekszenek az Adjuchas-okkal és a külömbség gyakran elmosódik a két Hollo-fajta között. Annál is inkább, mert egyszer előfordult, hogy egy óriás Hollow Cero-t használt, bár jóval több időbe telt neki a kilövése, mint egy Menos-nak. Az is lehetséges, hogy az óriás Hollow-ok valójában Adjuchas-ok, és ez csupán egy másik megnevezésük.

 

Menos (Menos Grande) 

Gyűjtő megnevezés, magasabb színtű Hollow-ok. Több, esetenként több száz Hollow összeolvadásából jönnek létre. Három típusa van: Gillian, Adjuchas és Vasto Lord.

Gillian: Hatalmas és erős, ám meglehetősen buta lény. Több emelet magas, fekte csuklyával ellátott köpeny borítja, maszkjának orra különösen hosszú. Minden Gillian ugyan úgy néz ki. Számuk több ezerre tehető, és hatalmas erejük ellenére, igen alacsony intelligenciájuk miatt, "csupán" gyalogosnak számítanak... Legerősebb fegyverük a szájukból kilőtt, nagy koncentrációjú szellemi-erőből álló sugár, a Cero.

Adjuchas: Megjelenésükben jóval közelebb állnak az emberekhez, valahol félúton a köz-Hollow és az ember között... Ugyanakkor jóval intelligensebbek a Gillian-oknál, irányíthatják is őket. Viszont jóval kevesebben vannak mint nagyobb testvéreik. Ők is képesek használni a Cero-t.

Vasto Lord: A legerősebb és legintelligensebb Hollow-fajta, ugyanakkor belőllük van a legkevesebb. Megjelenésében teljesen embernagyságú, és ők hasonlítanak a legjobban az emberekre. A Cero-t nem csak a szájukból, de a kezükből is képesek indítani, ezen fellül irányíthatják az Adjuchas-okat.

 

Arrancar

Olyan Hollow amelyik részben vagy egészében eltávolította a maszkját. Azáltal, hogy eltávolítja a maszkot, vagy annak egy részét, jelentős erőnövekedést ér el. Fajtájától és szintjétől függően a Hollow bizonyos mértékig emberi alakot vesz fel. Ha a létrejött Arrancar elég erős, akkor erejét (és egyben igazi formáját) lezárja egy Zanpaku-to alakjában. Legnagyobb eséllyel a Vasto Lordok válnak emberivé. Érdekes, hogy a testükön lévő lyuk helyzete és mérete egyedenként megváltozik.

Az egyszerű közHollow-ok csak félrehúzni, széthúzni tudják a maszkjukat, a Gillian szintü Menos-okból létrejött Arrancar esetében kb. a feje 3/4-ét, 2/3-át fedi a maszk. Az Adjuchas-ok esetében ez az arány 1/3 vagy 1/4. Valószínüleg a Vasto Lordok az egyetlen olyan Hollow-ok akik teljes egészében képesek megválni maszkjuktól.

Az Arrancarok három csoportra, vagy inkább "testületre" oszthatóak: Números, Espada és Exequias.

Números: Álltalában Gillian-szintű Arrancar-okból áll, testük valamelyik részén egy kétjegyű számot viselnek, 11-től 99-ig, születésük (Arrancar-á válásuk) sorrendje szerint.

Espada: Ők a legerősebb Hollow-ok, a Hueco Mundo urai. Testük valamelyik részén egy számot viselnek, 1-től 10-ig, erejük nagysága szerint. Ők vezetik a Números-okat, és úgy tűnik, minden Espada alá meghatározott számú Números tartozik.

Exequias: A "kivégzőosztag". A kémek és a lázadók megsemmisítése a feladata. "Legismertebb" tagja maga az Exequias vezére.

Bár névtelen, az Exequias vezető a felelős azért, hogy a lázadókkal és betolakodókkal foglalkozzon Las Nochesban. A legtöbb Arrancar-tól eltérően az arcát elrejtik. Úgy tűnik, hogy a másik Exequias-nál magasabb rangú, ahogy a koponyája bika alakú a társai ember alakú koponyáitól eltérően. Hordoz egy Zanpaku-to-t, de a nevét és szabadon engedett formáját nem fedték fel. Úgy tűnik, hogy ismeri Dordoniit. Ő és az alárendeltei mindegyik csata után összetakarítanak miközben adatokat gyűjtenek mielőtt megölnék a túlélőket: megölik Dordoniit és Cirucci Thunderwitchet mert képtelenek, hogy győzzenek az ellenfeleik ellen, és készülnek Chad-al és Gantenbainne-val ugyanazt tenni, mikor megközelíti két shinigami, Unohana Retsu és Kotetsu Isane. Meglepődve egy kapitány szintű shinigami érkezésén, ő és az Exequias többi része visszavonulnak azért hogy elkerüljék a konfliktust.

Jelenleg Aizen Sousuke uralkodik a Hueco Mundo-ban, a saját maga álltal létrehozott Arrancar-okra támaszkodva. Serege azonban csak Gillian és Adjuchas szintű Arrancar-okból áll, még az Espada is.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.