Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Helyszínek

2011.05.14

Helyszínek:

A Bleach világának felosztása a legtöbb valláshoz hasonlóan az élők és holtak világára oszlik, és a lelket a testtől függetlennek tekinti. Az élő emberek elsősorban Japánban élnek, az "üdvözült" lelkek a Soul Society nevű mennyországszerű helyre kerülnek, a gonosz lelkek pedig a pokolba. A Soul Societyben a szellemek sokkal tovább élnek, mint az emberek az élő világban, akár több száz évig is. Ha egy lélek meghal a Soul Societyben, akkor újjászületik ismét a Földön, a két világ között pedig egyensúly áll fent.

    * Emberi világ: Az emberek világa a modern Japán egy elképzelt városa: Karakura. Ebben a világban járnak iskolába Ichigo és barátai és itt harcolnak a hollowokkal. A jelentősebb helyszínek itt az iskola, Urahara boltja, a folyó, a temető, a Kurosaki kórház, az Ishida kórház, valamint Ichigo, Orihime és Keigo otthona.
    * Soul Society: A Soul Society a lelkek országa, négyfelé oszlik. A négy régió közepén fekszik a Tiszta Lelkek Városa, más néven Seireitei (???), azon kívül pedig Rukongai (???), azaz a Vándorló Lelkek Városa. Rukongaiban élnek mindazok, akik nem shinigamik Rukongai 80 kerületre van felosztva, ezek között is vannak jobb és rosszabb hírűek is, a sorszámuk pedig minőségükre utal. Uralkodója a király, aki azonban egy egész másik dimenzióban él, és nem szól bele a Soul Society ügyeibe.
    * Hueco Mundo: A Hueco Mundo egy sivatag szerű terület, a hollowok világa (a hueco annyit jelent, hogy üres). Ebben a világban élnek a hollowok és innen portyáznak át az emberek világába lakmározni. Itt nem lehet őket megtalálni, de képesek kaput nyitni a dimenziók között, és ezt már érzékeli a Soul Society, és így képes előre jelezni a hollow betörést.
    * Pokol: A pokolba az elkárhozott lelkek kerülnek, akik életükben sok gonoszságot követtek el. Amikor egy hollowot egy zanpaktuval levágnak, lelke megtisztul a hollowként elkövetett bűnöktől, de a megelőző életében elkövetettektől nem. Ha valaki ide kerül, akkor megjelenik a Pokol kapuja, egy csontvázakkal kirakott kapu, és a lelket behúzza az örvény.

A Bleach szereplői többféleképpen képesek a világok közt átkelni. A shinigamik a zanpaktujok segítségével képesek kaput nyitni, és egy pillangó alakú lélek segíti őket utukban, hogy biztonsággal célhoz érjenek. A lelkek a lélektemetés után indulnak el szintén lepke formában ezen az úton. Az élő emberek egy speciális kapun keresztül juthatnak át a Soul Societybe, de ez rendkívül veszélyes. A hollowok pedig képesek a saját dimenziójukba átjutni, mintegy "feltépve" a teret. Urahara vizsgálatai eredményeként szintén képes kaput nyitni a Hueco Mundoba.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.