Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Életformák

2011.05.14

Életformák:

 

Ember: Az emberek a Bleach világában jellemzően a modern Japán lakói, és a többségük képtelen látni a szellemi lényeket. Az emberi test és lélek különválasztható, a fizikai testet gigainak nevezik, és a szellemek (mint például a shinigamik) képesek egy lélek nélküli testbe belekköltözni, ezáltal láthatóvá válni az emberek számára. Ötvenezer emberből egy képes érzékelni a szellemeket, de ezek közül is csak minden harmadik képes arra, hogy tisztán lássa őket, és ezek közül is csak a legerősebbek képesek beszélni vagy megérinteni őket.  Csak a nagyon nagy vagy a nagyon kis szellemi energiával rendelkezők (értsd: haldoklók) képesek erre. Néhány különleges ember rendelkezik olyan erővel, aminek segítségével képes a szellemekkel harcolni.

Teljes szellem: A jóindulatú lelkeket a Teljes szellemnek nevezik, amikor egy ember meghal a lelke ebbe az állapotba kerül, különös ismertetőjele egy elszakadt lánc a mellkas közepén(a végzet lánca), ez kapcsolja össze a testet a lélekkel. Amennyiben elszakad, az ember meghal. Normális esetben a halálistenek gondoskodnak a lélektemetésről , azonban ha ez nem történik meg, a lélek elvadul, a lélek lánc korrodálódik és egy idő után a szívével együtt ez a lánc is kiszakad a lélektestből.  Így jönnek létre a lidércek.

Halálisten:Mint lelkek, láthatatlanok a közönséges emberek számára. A Lelkek világa nevű helyen élnek, ahol minden szellemi részecskékből áll. A Lelkek világa fővárosát Tiszta Lelkek Városának nevezik, itt képzik és innen irányítják a halálisteneket. Formálisan ugyan van egy király, aki azonban egy egészen másik dimenzióban él, és nem szól bele semmilyen ügybe. A halálistenek fegyvere a lélekölő kard (zanpakut? , egy kard, aminek a mérete a saját lélekenergiájuktól függ. Ichigo orbitális méretű lélekölő kardja egyben szellemi energiájának mértékére is utal. A lélekölő kard minden halálistennél másként néz ki, hogyha előhívják, és a tulajdonos személyiségének megfelelő kinézetet és tulajdonságokat vesz fel. Minden kard előhívásának két fokozata van.Shikai,erre minden halálisten képes,aki tudja a kardja nevét és Bankai(? ?),ehhez meg kell idézni a kard lelkét az anyagi világba,sok év gyakorlás szükséges hozzá,és nagyon kevesen képesek rá. A halálistenek egy csoportja vaizardok, akik lidércek erejével rendelkeznek, azonban ez tiltott a halálistenek körében, ezért nem a Lelkek világában élnek, viszont segítenek Ichigonak

Lidérc: A lidérceka legfőbb ellenségek a Bleach világában. Elkárhozott lelkek, akik az átmeneti dimenzióban, ahol csak árnyékok léteznek, és lelkeket esznek. A nagy szellemi energiájú emberek és halálistenek számukra ízletesebbek, ezért ezekre különösen szívesen vadásznak. A lidércek teste is szellemi részecskékből áll, és egy fehér maszkot viselnek, hogy a szív nélküli lélektest magját megvédjék.  A történet előrehaladtával kiderül, hogy a lidércek között is erő szerinti sorrend áll fenn. A sok lidércek egyesüléséből jön létre egy hatalmas ám "buta" lény: a Grande. A Grandek fölött állnak az arrancarok. Ezek különleges képességekkel rendelkeznek, arcukat nem fedi maszk, csak annak egy darabja jelzi igazi formájukat, amikor pedig saját kardjuk erejét hívják elő, igazából visszaváltoznak eredeti alakjukba. A tíz legerősebb arrancar erejük szerinti sorszámot kap, és őket espadanak nevezik.

 
Quincy: A Quincy egy olyan klán volt a történelemben, amely a lidércek elleni harcra tette fel az életét. A környező spirituális energiák összegyűjtése után azt összesűrítve képesek kilőni nyílvessző formájában. Azonban míg a halálistenek által levágott lidércek felszabadulnak a haláluk után elkövetett bűnök alól, addig a Quincy által kivégzett lelkek megsemmisülnek. Ezzel a lelkek között fennálló egyensúlyt felborították, emiatt a halálistenek a klán nagy részét kiirtották.  Nem maradt életben közülük sok, jelenleg kettőről tudunk, akik közül az egyik Ishida Uryu.


Mesterséges lélek: A mesterséges lelkeket a halálistenek fejlesztették ki a lidércek ellen, azonban "embertelennek" ítélték a használatukat, ezért megsemmisítették majdnem az összeset.  A mesterséges lélek egy rágó méretű golyóban leledzenek, és ha bármilyen testbe helyezik őket, életre kelnek. A mesterséges lelkek eredeti verziója csak arra szolgál, hogy helyettesítse a fizikai testben az éppen küldetést teljesítő lélek testet, és vigyázzon arra annak visszatéréséig. A mangában csak egy mesterséges lélek szerepel (ő Kon), aki egyben a legmulatságosabb szereplő is, az animében viszont a bountók keresésére még három mesterséges lelket hoztak létre.

Bounto: A Bountók csak az animében szerepelnek, különleges képességgel és örök élettel megáldott/megátkozott emberek. A Lelke világa tudósai kutattak az örök élet után, de a kísérlet balul ütött ki, és ennek eredményeként jöttek létre. Ezt először el akarták tussolni, később az emberek világába száműzték őket, majd pedig elrendelték a bounto faj teljes kiirtását. A bountók lelkeket esznek, azonban hosszú ideig szabály volt a klánban, hogy csak halott emberek lelkeit fogyaszthatják el. Ez azonban megváltozott. A bountók a harcban bábokat használnak, ami szintén személyiségfüggő, azonban önálló alakkal és egyéniséggel rendelkezik, és erejét csak meglovagolja a birtoklója. Ha a báb elpusztul a birtoklója is meghal. A Bountók egyértelműen német eredetűek, német nyelven hívják elő a bábokat, illetve a szertartásaikban is németül beszélnek.

Arrancar:Olyan lidércek,Menos-ok melyek emberi alakot vettek fel.Minnél nagyobb a lélekenergiájuk,annál emberibb alakjuk lesz.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.