Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők listája

2011.04.10

 Szereplők


Főszereplők

Naruto Uzumaki

 

Egy hiperaktív, önfejű és makacs kölyök, aki általában nagyokat mond, de hihetetlenül kitartó és barátaiért bármire képes... bár szinte mindenkit barátjának tekint. Mivel a Kyuubi benne lett lepecsételve újszülött korában, mindenki félt tőle és nem barátkozott vele senki. Mindig egyedül volt, mindenki lenézte és ezért sok szenvedésen kellett keresztül mennie. Legfőbb és egyben legnagyobb álma, hogy ő legyen Konoha Hokage-ja, így mindenki elismerné őt. Bár Naruto évekig mindig egyedül volt, idővel elfogadták őt és rengeteg barátot szerzett. Aki bajban van, annak önzetlenül segít, nem törődve a veszéllyel. Sasuket legnagyobb riválisának tekinti és bár, úgy tűnik, hogy nem nagyon kedvelik egymást valójában egymás legjobb barátai. Másik csapattársa Sakura, aki iránt gyengédebb érzelmeket táplál, bár ez viszonzatlan. Bármilyen küldetésre megy el, ott biztos történik valami, mindig bajba kerül. Akármennyire is gyerekesnek tűnik, alkalom adtán kiváló ötletei vannak és nagyon komoly is tud lenni. A "rábeszélőkéje" kimagasló, szinte bárkit rá tud venni, hogy térjen vissza a helyes útra, legyen az gyerek vagy felnőtt. Az ötödik Hokage elhozása a faluban leginkább az ő érdeme volt, nélküle nem tudni ki lenne az ötödik Előszeretettel használ Perverz Jutsukat(Sexy no Jutsu), amiket ő talál ki és ha előadja valamelyik nagykorúnak, akkor az orrvérezve elszáll ki tudja hová

 Születésnap: Október 10.

12-13 éves (Shippuden: 16 éves)

Magasság: 147,5 cm (Shippuden: 166 cm)

Súly: 40,6 kg

Rang: Genin (Shippuden: Genin)

Hovatartozás: Tűz országa-Konoha 

 

Sasuke Uchiha

 

Sasuke múltja miatt, elég bizalmatlan mindenki felé, magábazárkózó és általában egyhangulatú. A sorozat első harmadában, míg Konohában van, ugyan a csapattal együtt dolgozik, bár néha látszik rajta, hogy szívesebben tenne mást. Nem érdeklik a rangok, egy dolog miatt él, hogy bosszút álhasson bátyján, aki az egész klánja kiírtásáért felelős. Sasuket a Chunin vizsgán megtámadja Orochimaru és a Mennyek Átok Pecsétjét helyezi rá, aminek következménye, hogy a Sharingan használatánál egy ismeretlen erő lesz úrrá teste fölött. Sasuke Orochimarutól megkapja a lehetőséget, hogy hatalmas erőre tehessen szert, de ennek fejében át kell, hogy álljon az ő oldalára, mindent és mindenkit maga mögött hagyva. Sasuke él ezzel a lehetőséggel és barátait maga mögött hagyva eltűnik a faluból. Sakura nem tudta rábeszélni a maradásra, sőtt, még Naruto se. Orochimaru Sasuke testét akarja, de a fiút ez se érdeklni, ha a bosszúja ezzel beteljesülhet. Sasuke Narutot eleinte kis senkinek gondolja, aki nem érhet fel hozzá, később már komoly rivális ként tekint rá, de eközben a legjobb barátja is.

Születésnap: Július 14.

12-13 éves (Shippuden:16 éves)

Magasság: 153,2 cm (Shippuden: 168 cm)

Súly: 43 kg

Rang: Genin (miután elmegy: Missing-nin)

Hovatartozás: Tűz országa-Konoha (Shippuuden: Hang relytek)

Sakura Haruno

 

A legtöbb szereplővel ellentétben, Sakuának nem mészárolták le családját, nem tekinett rá senki úgy, mint egy szörnyre és nem volt mindig egyedül, azonban, semmi nem lehet tökéletes. Sakurát nagyon sokáig a magas homloka miatt csúfolta mindenki, ami nagyon érzékenyen érintette és emiatt nagyon sokat sírt. Haját előrefésülre, frufrut csinált, de ez sem segített. Ezután ismerte meg Yamanaka Ino-t, akivel jó barátok lettek. Adott neki egy kendőt, amit fejpántként használ és onantól kezdve mindig így hordja haját. Azonban ez a barátság később komolya rivalizálásba torkollik. Sakura nagyon kedves, segítőkész és barátságos lány, de olykor-olykor, főleg Narutonak és Inonak hála előtörnek belőle a dühkitörések és ilyenkor... menekülni kell az életbemaradásért. Az Akadémiára kerülése óta gyengédebb érzelmeket táplál Sasuke iránt, viszonzatlanúl,  bár a Shippudenbe ezek a szálak inkább eltűnnek és más valakibe szeret bele:)  Kiváló chakra irányító képessége van, nem is csoda, hogy ő volt az, aki elsőként tanulta meg irányítani és mászott fel a fára is. Ez teszi továbbá lehetővé, hogy Sasuke távozása, és Naruto sérülései után - amiket Sasuke okozott neki - orvosi ninja lehessen belőle. A Shippudenbe, már több, mint profi:D Mindezek képességek mellett, hatalmas fizikai erőre tesz szert, amivel a földet könnyedén összezúzza és ezt is nagyban köszönheti a chakra irányító képességének. Eleinte mindig ő szorul a legtöbb segítségre és ezért sokszor érzi magát feleslegesnek (ez volt a másik oka, hogy orvosi ninja akart lenni), de ez már a sorozat végefelé, a Shippudenben pedig már teljesen feloszlik. Az egyik legfontosabb tagja a csapatnak, aki bármit megtenne barátaiért.

 

 Születésnap: Március 28

12-13 éves (Shippuden: 16 éves)

Magasság: 150,1 cm (Shippuden: 165 cm)

Súly: 35,9 kg

Rang: Genin (Shippuden: Chunin)

Hovatartozás: Tűz országa-Konoha

 

Kakashi Hatake

  

 Kakashi a Levelek közt rejtőző falu egy Jouninja, akit a 'Nagyvilágban" Copy Ninja-ként (Másoló Ninja) ismernek. Ezt a nevet a bal szemében lévő Sharingannak köszönhetően "vívta" ki, amivel már több, mint 1000 technikát másolt le. Ő a 7-es csapat vezetője és egyben ez az első csapata is, mivel eddig egyedül őket engedte át a vizsgáján. Mindannak ellenére, hogy arcát eltakarja egy maszk, bal szemét fedi a homlokvédője, általában elég kómás a szeme, szinte mindig a Icha Icha... c. korhatáros könyvét olvassa, és teljesen egyedi stílusa van, sokkal kitűnöbb ninja, mint ahogy azt bárki is gondolná. A nevét szinte mindenhol ismerik a Sharingannak köszönhetően és sokan akarják őt legyőzni. Sharinganja egy volt csapattársa, Uchiha Obito-é volt, de halála előtt a 3. csapattársuk átültte Kakashi szemébe. Kakashi régebben ANBU harcos volt, sőtt... ő volt az ANBU vezetője..., de kilépett. Feltehetően Jiraiya és Tsunade után ő a legesrősebb a faluban. (Ezt arra alapozom, hogy a mangában volt Tsunadénak egy olyan kijelentése, hogyha ő elmegy megmenteni Jiraiyát és valami lesz vele, akkor ott van Kakashi Hokagénak. És mivel a Hokage a legerősebb a faluban erre tudok következtetni). Egyszer volt egy mondata Sasukéhoz, hogy nincsenek olyanok számára, akik nagyon fontosak lennének, mert már mind meghaltak, ez azért nem teljesen így van. Vannak még olyanok, akikért akár az életét is feláldozná, többek közt Naruto, Sakura, Sasuke (bár miután elmegy ebben kételkedek). Kakashinak ez az egyik "jellegzetes" mondata: Megvédelek titeket, akár az életem árán is! (és egy mosoly). A Másik: A legfontosabb a csapatmunka... (no comment), bár néha a csapatmunka az, hogy ő harcol és a többiek nézik. Szokása, hogy mindenhonnan elkésik, ennek oka, hogy Obito halál után, minden nap kimegy a síremlékhez, és mivel teljesen elvesztette az időérzékét, későn indúl el mindenhova.

Születésnap: Szeptember 11

26 éves (Shippuden:29 éves)

Magasság: 181 cm

Rang: Jounin

Hovatartozás: Tűz országa-Konoha

 ______________________________________    

 Egyéb szereplők

    Konohai Genin csapatok

 

Gai Maito

 

Konohai Jounin, Lee Neji és Ten Ten csapatkapitánya. csak Taijutsu-t használ (vagyis az eddigi pályafutása alatt). Kakashival ősi ellenfelek de Kakashi-t ez nem nagyon érdekli ami Gai-t még jobban idegesíti mint az hogy csak 1-el vezet előtte.

 

Rock Lee

 

 Ten Ten és Neji csapattársa, csak Taijutsuhoz ért egy ninjutsu-t de egy genjutsu-t nem képes végrehajtani. Gai Maito a példaképe úgy öltözik és úgy is néz ki. Elképesztő sokat edz és egy nagy súly van mindíg a lábán ami megnehezíti a harc közben de állandóan edzi is.

Születésnap: November 27

13 éves

Magasság: 162,1 cm

Súly: 47,5 kg

 

Tenten

 

Lee és Neji csapattársa, fegyveridéző tekercseket használ különféle kombinálcióban. Sok információ nincs róla és nem is szokott aktív lenni.

Születésnap: Március 9

13 éves

Magasság: 150,3 cm

Súly: 42,2 kg 

 

Neji Hyuuga

 

Lee és Ten Ten csapattársa, a Hyuuga klán oldalágából származik, rendelkezik a Byakugannal. Elképesztő tehetséges ezt az is mutatja hogy a Shippuudenben már Jounin.

Születésnap: Július 3

13 éves

Magasság: 160,1 cm

Súly: 46,8 kg 

______________________________________ 

Asuma Sarutobi

 Shikamaru, Choji és Ino csapatkapitánya. Sokat nem tudunk róla csak hogy egy különleges boxert használ ami csak Chakrával működik. Kedvenc tevékenysége hogy Shikamaruval egy Sakkhoz hasonló Japán játékot játszik.

 

 

Choji Akimichi

 

Az Akimichi klán sarja. Elképesztően sokat eszik azaz állandóan csak eszik. Ha a dagadt vagy hasonló sértéssel illeti valaki akkor péppéveri azt aki kigúnyolta. A klán Kekkei Genkhai-át ő is örökölte azaz megtudja növelni a testrészeit.

Születésnap: Május 1

12 éves

Magasság: 156,3 cm

Súly: 69,3 kg 

 

Shikamaru Nara

 

Shikamaru a 10-es csapat tagja. Ahogy egyszer jellemezte magát: Egy lusta, felhőmániás srác. Hát ez bizony így is van. Imádja a felhőket bámulni, olykor-olykor még harc közben is szakít arra időt, hogy felpillantson az égre és megjegyezze, hogy milyen szépek a felhők és, hogy ők milyen szabadok. Tudja magáról, hogy ő az 1. számú léhűtő. Vérvonalképessége az Árnyék jutsuk, de ezt nem itt fogom részletezni. Azt mindenképpen meg kell ide jegyezni, hogy Shikamaru, bár nagyon lusta és nem igazán érdekli semmi sem, nagyon okos és inteligens. Az IQ-ja 200 fölött van, ami egyáltalán nem mondható rossznak, lévén, hogy az átlag 100 körül van. Kitűnő elemző, rövid idő alatt ki tud találni egy remek stratégiát. Bevett szokása, hogy, amikor ki kell valamit találni vagy rá kell valamire jönnie, felvesz egy gugoló pózt és az ujjait összeérinti. Így marad, amíg meg nincs a megfelelő megoldás. Kedvenc játéka a Shougi, ami olyasmi, mint a sakk. Ő lett a korosztályában először chunin, főleg a vezető képessége miatt. Amikor őt látjuk, leginkább az animere igaz, nincs olyan szereplése, amiben nem hangozna el, hogy: Kellemetlen! Ezt minden mondatába előszeretettel fűzi bele:D Ezen kívűl, gyakran hallhatjuk tőle, hogy: Mi? Egy akadály? Choujival már egész kicsi koruk óta nagyon jó barátok, így én azt gondolom, hogy nem csak a véletlen játszott közre, hogy egy csapatba kerültek:D Ino egyedül vele nem akart egy csapatba kerülni, de mégis sikerült. Shikamaru reakciója erre: Úgy látszik, mégis velem leszel egy csapatban. No comment! Nem nagyon akart chunin lenni, mivel így több a munkája, de nem jött neki össze, így dolgoznia kell. A nőket mondhatni ki nem állhatja, mivel az anyja mindenért beleköt és mivel már csak az van a fejében, hogy minden nő egyforma és csak velük ne kelljen harcolnia, természetesen, mindig egy nőt kap. Ismét megszokott mondásai következnek: "Egy nő nem védhet meg egy férfit" "Egy férfi nem üthet meg egy nőt"  De legalább rendes:) Apja szerint gyáva és elfut minden elől, de ez nam így van. Egyszerűen nem kezd bele olyan felesleges csatákba, amiben alapos mérlegelése után úgy gondolja, hogy nem kerülhet ki győztesen. Ennek ellenére is belement egyszer-kétszer egy ilyencsatába és mind a két alkalommal megmentették. Szerencsétlenségére egyik alkalommal egy nő.

Születésnap: Szeptember 22

12-13 éves (Shippuden:16 éves)

Magasság: 152,1 cm

Súly: 42,9 kg

Rang: Genin a chunin vizsga után pedig egyedül ő Chunin :)

Hovatartozás: Tűz országa-Konoha

 

Ino Yamanaka

 

Ino a 10-es csapat tagja, a mindig pihenésre vágyó Shikamaru és az éjjel-nappal kajára vágyó Choji csapattársa. Ino nem egy csúnya lány, de ezzel tisztába is van. Sasukeba teljesen bele van esve és ez az oka annak, hogy a gyerekkorukban oly jóban lévő Sakurával, most komoly riválisok lettek, mind a szerelemben, mind pedig a ninja képességekben. Ino vérvonalképessége, hogy mások elméjébe tudja a saját elméjét áthelyezni, ezáltal átvéve ellenfele teste felett az uralmat. Bár Ino és Sakura riválisok lettek, továbbra is legjobb barátok, habár ezt egyikük se lenne képes kimondani. Ino segített Sakurának egy kis önbizalmat szerezni, és bár Sakura önálló utakon kezdett el járni, ők mégis mindig barátok maradnak. Ino és Sakura baráti kapcsolatának tetőpontja, amikor a Chunin vizsgán egymás ellen kellett harcolniuk. Ino hosszú szőke lófarkát is feláldozta a harc folyamán, (ami nagy szó) hogy legyőzhesse Sakurát, de a lány akaratereje, és csapattársa, Naruto hangjának köszönhetően, Ino nem tudta átvenni Sakura teste fölött az iránytást, így végül a harc döntetlenül, mindkét lány kiütésével végződött. Miután felébredtek, újra egymásra tudtak mosolyogni. Később, miután Sakura orvosi ninja lett és egy harc folyamán Inonak semmi haszna nem volt, míg Sakura képességeire mindenki számtott, úgy döntött ő is orvosi ninja lesz, de Sakurát nem éri benne utol soha. Ino családjának van egy virágüzlete, ahol Ino gyakran besegit:)

Születésnap: Szeptember 23

12-13 éves (Shippuden:16 éves)

Magasság: 151,2 cm

Súly: 38,5 kg

Rang: Genin (Shippuden:Chunin)

Hovatartozás: Tűz országa-Konoha

 ______________________________________

Kurenai Juuhi

 

Konohai Jounin, Hinata, Kiba és Shino csapatkapitánya. Genjutsu specialista. Túl sok információnk nincs róla.

 

Kiba Inuzuka

 

Az Inuzuka klán sarja. Állandóan Akamaruval a kutyájával van, amúgy egyben ez a klán különlegessége. Hinata és Shino csapattársa.

 

Hinata Hyuuga

 

A Hyuuga klán főágából származik, Neji rokona. ő is rendelkezik a Byakugannal de nem olyan tehetséges mint Neji. Naruto-ba szerelmes de ezt nem meri bevallani.

  

Shino Aburame

 (Bogaras fiú)

______________________________________ 

Baki

 

Baki Gaara, Kankurou és Temari sensei-je. Baki nem foglalkozik nagyon velük, mert tudja, hogy nekik nem kell segíteni. Baki a saját falujában legyőzhetetlen.

 

Gaara Hayaki (Gaara of the Desert, Gaara no Sabaku, Gaara no Suna)

 

Gaara dísztökjében sok homok van ami megvédi őt. A Chuunin vizsga harcaikig nem volt egyetlen sérülése sem. Kankurou és Temari a testvérei és egyben a csapattársai is. A Sensei-ük Baki. Tudja irányítani a különböző földet, homokot ugy is lehet mondani, hogy a föld ura.Gaara később Kazakage lesz.

 

Temari Hayaki (Temari of the Desert)

 

Gaara és Kankuro csapattársa. Szélhasználó, ami annyit tesz hogy egy legyezővel akár tornádót is kelthet.Temari szerelmes Shikamaru-ba.

 

Kankuro Hayaki (Kankurou of the Desert)

 

Homok falu beli bábhasználó. Gaara és Temari csapattársa. Egyszerre általában 2 bábbal harcol az egyik elkapja a másik megöli az ellenfelet.

______________________________________  

Egyéb Konohai Ninják

 

Yamato

 

ANBU tag akinek a Yamato csak állneve az igazi neve nem derül ki. Ő lesz Naruto Sakura és Sai csapkapitánya mikor Kakashi újfent kórházba kerül. Orochimaru által képes az 1. Hokage által használt Fa elemű technikák alkalmazására.

 

Sai

 

Az ANBU kiképzőosztagának tagja amely szervezetet már feloszlatták. Sainak nincsenek érzései mivel kinevelték belőle.

Ő lessz Sasuke után a 7. csapat egyik tagja.

 

Jiraiya

 

A 3 legendás Sannin egyike és Naruto edzője. Ezenfelül ő tanította a 4. Hokage-t is. Békákat használ támadáshoz és még sok egyéb dologra is képes.

 

Tsunade

 

Konoha három legendás Sannin-jának egyike. Ő lesz az 5. Hokage, miután a 3. Hokage meghal.

 

Shizune Tsunade segédje. Tsunade megtanította neki a gyógyítást. Általában mérgezett tűkkel támad.Van egy malaca Tonton. 

 
Konohamaru

 

A 3. Hokage unokája és egyszer ő is azzá akar válni (Mármint Hokage-vá). Példaképe és barátja Naruto. Első igazi Jutsuja a Sexy no Jutsu amit Naruto tanított neki.

 

Iruka Umino

 

Akadémiai oktató ő képezte mind a 9 genint Naruto-t is beleértve. Ő volt az első aki elismerte Naruto-t és a barátja lett. A gyermeksorsa hasonlít Naruto-éhoz mivel a Kyuubi támadás alatt elvesztette családját.

 

Kabuto Yakusi

 

Konohai orvosi ninja aki átáll Orochimaru és az Akatsuki oldalára. a Chakrájával képes szerveke átvágni külső sérülés nélkül. Aztán átszegődik a Hang ninják közzé, Orochimaru mellé.

______________________________________ 

 Ködben rejtőző ninják

 

Haku

 

Zabuza "fegyvere", rendelkezik a Kekkei Genkhai-al tehát képes jégből tükörcsapdát alakítani és ezen tükrök közt elképesztő sebességgel cikázni.

 

Zabuza

 

A köd falu démonjának is nevezik. Egy óriási karddal harcol ami majdnem akkora mint ő maga. Kakashi győzi le még az Anime kezdeti részeiben.

______________________________________ 

 Hang ninják

 

 Orochimaru

 

A 3 legendás Sannin egyike. Ex Akatsuki tag. A halhatatlanság érdekében kísérleteket folytatott embereken amiért elüldözték Konohából. Fő célja elpusztítani Konohát. Sasuke csatlakozik majd hozzá hogy erősewbbé váljon. emellett ő alapította a Hang falut is.

______________________________________ 

 Akatsuki tagok

Pein

Konan

Kakuzu

Hidan

Zetsu

Itachi Uchiha

 

Sasuke bátyja. Leigázta a teljes klánját csak hogy megnézze milyen erős, de Sasukét életben hagyta hogy ő legyen a bosszúálló. Az Akatsuki tagja és Kisame társa.

 

Deidara

 

Az Akatsuki tagja. Mind a két kezén van egy száj amellyel képes egy különleges agyagból robbanószert csinálni amit megformálva használ. A robbangatást ő Művésztnek nevezi. Sasori társa (míg ugye Sasori él) aztán Tobi társa lesz.(Több info a Deidara Menüpont-ban)

 

Sasori(A Vörös Homok Sasori-ja)

 

Homoki bábhasználó aki a Homoki vének egyikének unokája. Ő magából is bábot csinált így nem öregszik meg. Sakura és a Nagymamája (Chiyo) ölte meg.

 

Tobi

 

Ismertebb nevén: Madara Uchiha! Ő az akatsuki igazi vezére, aki mindig maszkot visel, negyogy látszódjon az arcából valami is.


Kisame Hoshigaki

 

A Köd falujából származó ninja. Itach társa és azt a feladatot kapták hogy megszerezzék Naruto-ból a Kyuubit. Van egy óriási kardja ami nem vág mint egy igazi penge hanem mivel olyan mint egy hal pikkeje leszab egy darabot az áldozatból.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.