Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jinchuurikik

2011.04.10

Jinchuurikik (És Bijuujaik)


Ichibi no Shukaku (Az egyfarkú mosómedvedémon)
Ichibi a Suna bijuuja, eredetileg egy teaforralóba pecsételve, amit aztán a kiválasztottakba pecsételtek. Gaara volt a harmadik és egyben utolsó jinchuurikije, amit Chiyo pecsételt bele. Gaara volt az eddigi egyetlen, aki túlélte a bijuu kiszívását. Az egyfarkú a jinchuurikinek egy olyan képességet ad, amivel a hordozó képes irányítani a homokot, és automatikusan megvédi a veszélytől, ugyanakkor ő az egyik leginstabilisebb démon. Különleges ismetetőjegye a szem körüli sötét csík, ami annak a jele, hogy a jinchuuriki aludni sem tud az éjjel, mert bármikor felemésztheti a démon.
Ha az Ichibi irányíthatatlanná válik, megjelenik az eredeti alakja, egy homok mosómedve, ami nemcsak a homokot, de a szelet is képes irányítani.


Nibi no Nekomata (A kétfarkú macskadémon)
Nibinek tipikus macskatulajdonsági vannak. A hordozó képes a nagy hőhatás miatt tüzet csinálni, ami puszítóbb az átlagosnál és nagy fizikai erővel bír.
Először Nii Yugitoban található a kétfarkú, de két tag az Akatsukiból  (Hidan és Kakuzu) elkapja és elviszi az akatsuki búvóhelyére. A harc közben a lány kiengedi a démont, hogy megvédje magát, láthatjuk a démon teljes alakját és erejét, de sajnos még ez sem segít a jinchuurikinek. Elfogják és kiszívják belőle a bijuut, amit Nii nem él túl.


Sanbi no Isonade
(A háromfarkú teknősdémon)
Külsőleg hasonlít egy tengeri teknősre. Azt tudni, hogy Tobi és Deidara fogta el, teljesen vad formában. Valószínűleg víz típusú technikái vannak, de ezt nem lehet megerősíteni, hisz olyan keveset volt a mangában, hogy nem is volt látható a technikája.
Nagyon gyorsan mozog a vízben, ez abból derül ki, hogy lépést tud tartani Tobival, aki fut a vizen. Deidara alátámasztja a tényt, hogy nincsen hordozója, és ezért elég gyengének számít a démonok között.
Egy lehetséges jinchuurikijét Kishimoto egy poszteren mutat be: Egy Yagura nevezetű shinobi Kiriből, egy különleges bottal a kezében, aminek a tetején egy virág van, aki tényleg a hordozója lehetett a Sanbinak. A mangában csak átmenetileg jelenik meg, nosztalgiáznak róla, mint volt Negyedik Mizukage.


Yonbi (A négyfarkú gorilladémon)
Gorilla formájú démon, két nagy szarvval és csontokkal a farka mentén, mint egy japán mitológiai lénynek, a Satorinak, aki állítólag a Fuji környékén él. Eredetileg egy öreg Iwai shinobiban, Roshiban található, akit Itachi és Kisame győz le. Kisame azt állítja, hogy nem volt könnyű ellenfél, hisz a föld és a tűz elemet keverve, láva elemet (Youton) használt.


Gobi (Az ötfarkú lódémon)
Elméletileg egy lóalakú démon, cethal fejjel és négy szarvval. Eredetileg egy Iwai harcos, Han testében található, eltakart arccal, kalappal és vörös páncélzattal, és egy nagy konténerrel, amiből fehér gőz szál fel. Han technikái a vízgőzre alapozottak...


Rokubi (A hatfarkú csigadémon)
A Rokubinak leginkább egy csigához hasolnítható külseje van, kicsi karokkal és lábakkal. Az ő jinchuurikije az egyetlen, aki nem hord fejpántot, ezért a szülőfaluját homály fedi. Egy Utakata nevű srác a hordozója, aki bubrékokat fúj... Kishimoto alátámasztja, hogy Kiriből jött és a buborékokra alapozza a techinkáit.


Shichibi (A hétfarkú rovardémon)
Shichibi leginkább egy hétfarkú pillangóra hasonlít. Hordozója nem más, mint Fuu, egy Takiból származó lány, hátán egy vörös táskával.


Hachibi (A nyolcfarkú bikadémon)
Hachibi egy bika alakú démon lenne, nyolc farokkal, ami leginkább polipkarokra emlékeztet. A külseje Ushi-onira emlékeztet (egy japán mitológiai lény). Egy rapper (Balladarapp) ninjában, Gyilkos Méhben található a Yotsuji klánból. A bátyja a Raikage.
Ahogy Naruto, -ha átalakul, a testét a démon chakrája veszi körül, ami farkanként változik, majd átalakul  démon teljes alakjává. Méh nagyon jó kapcsolatban áll a démonnal, együtt beszélik meg a stratégiát és egymásnak segítenek.


Kyuubi no Yoko (A kilencfarkú rókadémon)
A legerősebb démon mindközül. A Negyedik Hokage pecsételte Narutoba, mikor még újszülött volt. A Kyuubi erejét a farkai számában és a chakrája mennyiségében érzékelhető, mindemellett a hordozójának óriási regenerációs képességet kölcsönöz. Naruto lelkiállípotától függően a róka ki is tud törni a fiú testéből. A szintet a farkak száma jelzi. A harmadik szint után a fiú elveszti a kontrollt a teste fölött, és a róka veszi át az uralmat. Minél nagyobb a róka szintje, annál nagyobb a hasonlósága az eredeti külsejére.


Kishimoto 3 démonnak sosem mutatta meg az elkapását: a Gobiét, a Rokubiét és a Shichibiét. De a 420. fejezetben, hogy megünnepelje a manga 9. évét, az összes jinchuurikit ábrázolja egy poszteren. Emelett az Artbookban lerajzolta az összes bijuut is...

Íme:

http://www.naruto-wallpaper.net/images/4/1297.jpg

 

Gaara: http://www.cosplayhouse.com/images/D/Naruto_Shippuden_Gaara_costume_ver_02-6-03.jpg

 

Nii-Yugito: http://4.bp.blogspot.com/_eLTDDDWbv_E/SKvCkG1SZ-I/AAAAAAAAAN4/tNOQgYOX5gI/s400/Yugito_Nii.jpg

 

4. Mizukage: http://fc03.deviantart.net/fs23/f/2009/249/2/4/Mizukage_the_4th_by_Xennethy.jpg

 

Roshi: http://3.bp.blogspot.com/_XC8WqXQ7Mcc/S02BuL83AkI/AAAAAAAACME/sB5n4WwcYbo/s320/130px-4tails.jpg

 

Han:  http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:k7Cq0Zcnem7VKM:http://naruto.japflap.com/personnages/Han/portrait1.jpg&t=1

 

Utakata:  http://esnarutoworld.esforos.com/archivos/esnarutoworld/avatares/4147138744bbe23036e2c5.jpg

 

Fuu:  http://www.narutohurricane.com/character-bios/portrait-seven-tails.gif

 

Gyilkos Méh (Killer Bee) :  http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:w5xIwaJYNIEchM:http://i624.photobucket.com/albums/tt326/computer8000/NARUTO/hachibi.png&t=1

 

Uzumaki Naruto : 

http://animewallpapers.ws/bulkupload/20090406c/Naruto/Naruto%20Shippuuden%20(9).jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.