Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Juubi és Rikudou sennin

2011.04.10

Juubi és Rikudou senninJuubi:

http://fc06.deviantart.net/fs50/f/2009/283/0/c/Naruto_467_Juubi___CoLo_by_luffy_san92.jpg

A 10 farkú

 

Rikudou sennin:  http://www.postavy.cz/foto/rikudou-sennin-foto.jpg A hat út bölcse (1. shinobi)

 

 

 

 

Rikudou Sennin A hat út, vagy hat birodalom bölcseként is emlegetik. Tulajdonképpen az első ninjának is tekinthetjük. A Ninja világ, és a Ninjutsu megalapítójának. A modern ninjutsu megalapítójának tekinthetjük. Legendás alak.

A Bölcs eredetileg egy pap volt, aki a ninja idők kezdete előtt a vég nélküli káosz, harc, és viszálykodás idejében emelkedett ki vált ismertté. Ő volt az eslő élő ember, aki komolyabban tanulmányozta magát a Chakrát, és annak természetét. Ő írta le, és kezdte magyarázni az embereknek. A tudását, és bölcsességét arra próbálta felhasználni, hogy kivezesse a világot a káoszból, és az örök háborúskodásból, a ősi démon a Tízfarkú korában. A bölcs bejárta a világot, vándorolt, és terjesztette tanítását a Ninshū-t az emberek között. Később ez a tanítás vált Ninjutsu néven ismertté. Munkássága, erőfeszítései és tanításai nyomán ragadt rá a Világ Megmentője elnevezés. A bölcs képes volt használni mind az öt elemet, továbbá rendelkezett az egyik leghatalmasabb Dojutsuval a Rinnegan-al, melyről bővebben a Kekkei Genkai képességeknél olvashatunk.


A legenda szerint, mely minden bizonnyal a szinte felfoghatatlan valóság is a Tízfarkú Démon féktelen tombolásának, és pusztításának is maga a Rikudō Sennin vetett véget az ősi időkben a Ninja világ hajnalán. Azokban az időkben az egész világot rettegésben tartotta ez a hatalmas, és mérhetetlen erő. Egyetlen alak mert szembeszállni vele, ő pedig maga volt a Rikudō Sennin, ki győzelmet aratott, és igája alá hajtotta a szörnyeteget, ezzel mindörökké ismerté téve a nevét, és megmentve ezzel a világot. Legyőzvén a bestiát elsőként a Ninja világ történetében megalkotott egy technikát, melynek segítségével kivonhatta a forgalomból a szörnyeteget, és megszerezhette az erejét. Győzelmével a Bölcs a saját testébe pecsételte a tízfarkút, ezzel magát téve az első Jinchuurikivé a történelem során. Ennek a hatalmas erőnek a birtokában hajtotta végre később további legendás tetteit, és hirdette igéjét, mellyel letette a mai ninja világ alapjait. Azonban ahogy telt múlt az idő, és a Sennin ideje is lassan a végéhez közeledett fontos döntésre kényszerült. A Sennin tudta, hogy ha meghal a Démon nem hal majd vele, hanem az ereje kiszabadul, és újra féktelen pusztításba kezd. Ez a kétségbeesés hozta azt a döntést, hogy a Bölcs a halálos ágyán utolsó erejét is felhasználva 9 részre szakította a démon Chakráját, és szétszórta azt a világban. Ezekből a forrásokból jött létre később a többi farokkal rendelkező démon. Erősebbek, és gyengébbek, melyek hatással voltak egymásra, háborúztak egymással végül pedig a ninják, a falvak elfogták, és gazdatestekbe pecsételték őket. De erről bővebben olvashatunk a Bijuu Kézikönyvbe minden démonnál külön-külön.
A kilenc részre szakítással azonban még nem ért véget a Sennin munkája. A testet, melyből kivont a Chakrát, amit aztán kilenc részre osztott, és szétszórt szintén elzárta a világ elől egy legendás, és tiltott pecsét technikával, melyet ő maga fejlesztett ki. Ebből a pecsétből jött létre maga a Hold. A technika pedig nemmás volt mint a Chibaku Tensei.


Leszármazottak:

Egy elmélet szerint a bölcs képességei két fiatal fiúban születtek ujjá. Az egyik fiú az idősebb: a bölcs szemével erőteljes chakrával, és spirituális energiákkal rendelkezett. A fiatalabbik a bölcs testével erejével, és akaratával született. Az elmélet szerint a fiatalabb testvér volt a Senju klán őse az idősebbik pedig az Uchiha kláné. Innen ered a két klán ősi rivalizálása is.

Fontos megemlíteni még, hogy a bölccsel kapcsolatban sokan nem hallottak a tízfarkúval kapcsolatos történetről, ez az idők során a feledés homályába veszett. Azonban a történet rögzítésre került, méghozzá nem is akárhol.Konoha  alatt egy rejtett földalatti rész, Uchihák által használt szentélybe került a leírás, melyet titkosítottak, és csak egy Sharingan birtokos lehet képes elolvasni az információk egy részét. Több adat megszerzésére alkalmas a Mangekyou Sharingan, de a teljes szöveget csak a Rinnegan képes kiolvasni.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

aa

(123, 2012.09.02 19:31)

Az hogy mi a 6 út és hogy kiderül -e ki az a két reinkarnáció a meséből?? Mert akkor tudnám amit szeretnék tudni hogy Naruto és Sasue az vagy kik??????